Faqja përditësohet në facebook. Na ndiqni!

Tuesday, May 4, 2010

Pozita Gjeografike e Çorrushit

-corrushi ndodhet ne jug-perendim te shqiperise,ne krahinen fiziko-gjeografike te mallakastres.ben pjese ne komunen e kutes te rrethit te mallakastres.kufizohet me fshatrat kalivaç dhe krahes te rrethit te tepelenes nga ana jugore dhe lindore,me fshatrat peçaj ,bejar dhe kute nga ana veriore si dhe me lumin vjose nga ana perendimore

-ndodhet ne keto koordinata gjeografike:gjeresi gjeografike jugore 40 g,25 m,00 s ;gjeresi gjeografike veriore 40 g,27 m,30 s;gjatesi gjeografike perendimore 19 g,46 m,35 s;gjatesi gjeografike lindore 19 g,50 m,30 s.(g-grade/ m-minuta / s-sekonda/)

-pikat ekstremale:ne jug-çezma e thate; ne veri -grykat e manajt;ne perendim-perroi i thelle;ne lindje ara e haxhi zanes.


-permasat:jug-veri 6 km dhe perendim -lindje 6.5 km siperfaqja 27 km 2
-

No comments:

Post a Comment